STATIE ITP - MEDITUR

Începând cu data de 17.05.2016, Meditur SA Mediaş a autorizat şi pus în funcţiune o staţie pentru execuţia Inspecţiilor Tehnice Periodice (ITP), dotată cu echipamente moderne şi performante, marca Hofmann.

            Staţia este autorizată pentru execuţie ITP, pentru autovehicule rutiere cu MTMA ≤ 3500 kg (autovehicule rutiere CLASA II) şi pentru autovehicule rutiere cu MTMA >3500 kg (CLASA III). Pentru ambele clase, distanţa minimă între fețele interioare ale anvelopelor este de 1 m.

            Staţia este dotată cu:

-       stand pentru verificarea frânelor cu sistem de comandă automată

-       tester de jocuri în articulaţii cu acţionare hidraulică şi telecomanda agregat hidraulic dotat cu motor electric

-       aparat de reglat faruri auto LUXMETRU

-       sistem mobil de exhaustare fum eşapament

-       simulator încărcare axa pentru remorci şi semiremorci, conform cerinţelor RAR

            Programul de funcţionare al staţiei amplasată în incinta societăţii Meditur (Sos. Sibiului, 100A) este de luni până vineri între orele 08:00 – 17:00, şi sâmbăta între orele 08:00 – 14:00.

        Inspecţia se efectuează în baza unei programări prealabile la ţel.0752965068.

            Tarifele sunt foarte avantajoase.

 

 

INFORMARE

 

Începând cu data de 04.04.2016, Meditur S.A. Mediaș, face următoarele modificări în programele actuale de transport după cum urmează:

1. Traseu nou – experimental, pentru elevi

- Str. Vidraru (stație acoperită) - Scoala I. Bathory (Str. Mihai Viteazu, Str. J. Honterius) - Liceu St. L. Roth și Scoala H. Oberth (Piața G. Enescu)

2. Traseu nou – Linia 8 (experimental), pentru angajații societăților comerciale din Cartierul Moșna și pentru rezidenții din acest cartier.

- Str. Vidraru – Pod Moșnei, prima plecare este la ora 6:30.

- Str. Moșnei – Kaufland, începând cu ora 10:00 până la ora 15:00

            Plecări Str. Moșnei                                             Plecari Kaufland

            interval orar  10:00 – 15:00                                interval orar 10:30 – 14:30

(circulă din oră în oră)

3. Extindere program Traseu Linia L12 (experimental)

            Acest traseu este identic cu cel actual din punct de vedere al stațiilor, modificarea constând în faptul că orarul de funcționare se prelungește cu 2 ore, la solicitarea locatarilor din zona Str. Stadionului și a străzilor adiacente. Astfel, numărul de curse devin 12 in loc de 10. Programul este executat de același microbuz și același conducător auto, retragerea la garaj efectuându-se la ora 18:30 de pe Str. Bucegi, dupa ultima semicursă de la ora 18:00 cu plecare de la Biserica Valea Lungă.

            În funcție de rezultatele monitorizării, număr de calători transportați cu bilete, abonamente sau carduri valorice, aceste modificări pot ramâne definitive sau va implica revenirea la forma programului actual.

 

La Mulți Ani, doamnelor și domnișoarelor

 

            Începutul lunii martie aduce cu sine, pe lângă începutul primăverii, și Ziua Femeii, prilej cu care doamnele și domnișoarele sunt sărbătorite.

            Ca în fiecare an, cu ocazia zilei de 8 martie “Ziua femeii”, Primarul Teodor Neamțu împreună cu Consiliul de Administratie al MEDITUR S.A. oferă doamnelor și domnișoarelor un mic cadou, care constă în gratuitate pe mijloacele de transport în comun atât în oraș cât și pentru satul aparținător Ighișul Nou.

            “Prin acest gest, în ziua de 8 martie, oferim tuturor călătoarelor noastre o mică atenție și le urăm zile însorite cu bucurii, noroc și fericire” a declarat directorul societății domnul Dan Voinea.

 

 

 

e 5 ani, Moș Crăciun este prezent la Mediaș în autobuzele MEDITUR. Toate autobuzele au fost împodobite cu decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă și sunt pregătite pentru venirea moșului.

Moș Crăciun există!

 

            De 5 ani, Moș Crăciun este prezent la Mediaș în autobuzele MEDITUR. Toate autobuzele au fost împodobite cu decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă și sunt pregătite pentru venirea moșului.

            Dacă vrei să-l întâlnești pe Moș Crăciun, o poti face!  Miercuri 16.12.2015, Moș Crăciun va fi prezent în autobuzle MEDITUR, cu sacul încărcat de dulciuri pentru toți cei prezenți.

 

 

1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei!!!

 

            Cu ocazia zilei de Sfantul Andrei si zilei de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, conducerea societatii MEDITUR va doreste cele mai calduroase felicitari si urari de sanatate, prosperitate si succes!

 MEDITUR intampina ziua de 1 Decembrie in straie de sarbatoare: Autobuzele si troleibuzele vor fi decorate cu stegulete tricolore.

 Ziua Nationala a Romaniei este prilej de mare bucurie pentru toti romanii!

            LA MULTI ANI ROMANI!!!

            LA MULTI ANI ROMANIA!!!

 

 

Autobuze îmbracate în haine de Paște

  Din nou de Paște, ne îmbrăcăm de sărbătoare!

                Cu prilejul Sărbătorilor de Paști, MEDITUR în parteneriat cu 6 din grădinițele Municipiului Mediaș vor îmbrăca în haine de sărbătoare 6 din autobuzele societății.

În zilele de 1, 2 și 3 aprilie 2015, reprezentanți ai Meditur, alături de IEPURAȘUL Meditur vor fi prezenți la gradinițele municipalității pentru a prelua decorațiunile și desenele realizate de cei mici și pentru a-i răsplăti cu dulciuri, pentru munca lor.

Autobuzele împodobite cu decorațiunile și desenele create de ei, specifice acestei sărbători, vor circula timp de 3 săptamâni pe străzile Mediașului, astfel încât atât călătorii cât și micii artiști să poată admira creațiile expuse.

                "Scopul acestor diverse acțiuni demarate de noi este acela de a implica cât mai mult copiii orașului nostru în activități sociale și prin care sperăm să apropiem noile generații de mijlocul de transport în comun." a declarat directorul societății Dl. Dan Voinea.

 

 

“LA MULŢI ANI” DOAMNELOR ŞI DOMNIŞOARELOR !

 

              Începutul lunii martie aduce cu sine, pe lângă începutul primăverii, şi Ziua Femeii, prilej cu care doamnele şi domnişoarele sunt sărbătorite.

            Ca în fiecare an, cu ocazia zilei de 8 martie “Ziua femeii”, Primarul Teodor Neamţu împreună cu Consiliul de Administraţie al MEDITUR S.A. oferă doamnelor şi domnişoarelor un mic cadou, care constă în gratuitate pe mijloacele de transport în comun atât în oraş cât şi pentru satul aparţinător Ighişul Nou.

          “Prin acest gest, în ziua de 8 martie, oferim tuturor călătoarelor noastre o mică atenţie şi le urăm zile însorite cu bucurii, noroc şi fericire” a declarat directorul societăţii domnul Dan Voinea.

 

 

 

 

ELEVII CIRCULĂ GRATUIT CU MEDITUR!!!

 

            După aprobarea de către Consiliul Local Mediaș a propunerii Primarului Neamțu Teodor ca toți elevii să beneficieze de reducere de 50% din preț pentru transportul local, pe durata anului școlar, aceștia , începând cu 1 februarie 2015 vor circula gratuit.

            Gratuit pentru că diferența de cheltuieli de 50% este suportată de Meditur.

            Circulația se va face în baza legitimației eliberate de către Meditur și a unui document de identificare: carnet de note, carte identitate.

            Pentru anul școlar 2015 – 2016 și următorii ani, elevii care vor avea nota scăzută la purtare în semestrul anterior nu vor beneficia de gratuitate.

            Meditur acordă totuși acestor elevi posibilitatea de a achiziționa abonamente lunare cu reducere de 50%.

 

            Pe perioada vacanței de vară, toți elevii beneficiază de reducere cu 50% la abonamentele eliberate de Meditur S.A.

 

 

 

Caută-l pe Moş Crăciun în autobuzele MEDITUR

         

          Vin sărbătorile de iarnă!

            Meditur îmbracă haine de sărbătoare.

            Autobuzele, troleibuzele, microbuzele primesc o nouă înfaţişare – împodobite fiind cu ghirlande şi clopoţei, care sperăm că vor bucura călătorii.

            Alături de acestea, joi 18 decembrie 2014, Moş Crăciun va fi prezent împărţind dulciuri celor mici dar şi celor mari. Toţi călătorii merită, toţi au fost alături de noi zi de zi – tot anul.

            Ori ai fost, ori nu ai fost cuminte, dar crezi în magia sărbătorilor de iarnă, îl poţi întâlni chiar şi tu pe Moş Crăciun!

 

 

1 Decembrie – Ziua Nationala a Romaniei!!!

            MEDITUR intampina aceasta memorabila zi in straie de sarbatoare: Autobuzele si troleibuzele vor fi decorate cu stegulete tricolore.

            Ziua Nationala a Romaniei este prilej de mare bucurie pentru toti romanii! Societatea MEDITUR va doreste cele mai calduroase felicitari si urari de sanatate, prosperitate si succes!

 

 

Meditur – program 1 DECEMBRIE

            Societatea de transport MEDITUR, vă informeaza că în data de 1 decembrie 2014, mijloacele de transport în comun de pe toate traseele vor circula conform programului de duminică in intervalul orar 07:30 – 21:30.

 

 

Ziua Europeană a Troleibuzelor

            Ziua Europeană a Troleibuzelor, cea de-a 5-a editie, va fi marcată și în acest an la Mediaș. Iniţiativa aparţine partenerilor din organizatia TROLLEY Motion. Scopul principal este de a îmbunătăți competitivitatea transportului public în zonele urbane și de a promova transportul electric pretutindeni în lume.

            MEDITUR S.A. Mediaș, prestează serviciul de transport public local de călători încă din anul 1953.

            În 1989, Mediașul devine primul municipiu nereședință de județ din România care introduce acest sistem de transport ecologic cu troleibuze. Situația a rămas neschimbată până în ziua de azi.

            Ne bucurăm că suntem printre puținele orașe din țară care încă mai beneficiază de acest sistem de transport motiv pentru care in aceasta luna Meditur a aniversat 25 de ani de transport electric de calatori. Momentul a fost marcat printr-un simpozion la care au participat oficialitatile Municipiului si reprezentanti ai transportatorilor publici din Romania.   

            Ziua de 20 septembrie “Ziua Europeană a Troleibuzelor” va fi marcata la Mediaș prin informarea calatorilor cu privire la transportul electric si beneficiile acestuia.

 

 

Meditur trece la programul de vara!             

            Conducerea societății Meditur vă informează că pe perioada vacanței școlare  numărul autobuzelor de transport în comun la orele de vârf vor fi reduse.

            Singurul traseu cu modificări este T2 care va circula din 12 în 12 minute în intervalul orar 05:30 – 16:30, iar autobuzul de pe linia 7 (Medias –Ighiș) de la ora 14:30 va fi scos.

            Va multumim!

 

Meditur avertizează călătorii!  

            Meditur vă informează că este contravenție și se sancționează cu amendă până la 500 de lei, călătoria fără bilet, abonament sau legitimație de călătorie adecvată mijlocului de transport în comun folosit. De asemenea, neprezentarea titlului de călătorie organelor de control, se sancționează în mod similar.

            Mai mult decât atât, în situația în care călătorul fără titlu de călătorie refuză prezentarea documentelor de identitate organelor de control, acesta poate fi sancționat contraventional.

            În perioada noiembrie 2013 – mai 2014 au fost sancționate 370 de persoane, 298 dintre ele prin documente de constatare iar 72 de persoane prin bilete cu suprataxă.

            Biletul cu suprataxă se achită pe loc, valoarea acestuia fiind de 40 de lei si odată plătit este bilet valabil  pentru cursa respectivă. În cazul în care călătorul nu platește pe loc, se completează un document de constatare iar valoarea lui trebuie achitată în 24 de ore la caseria societății, la puctele de încarcare ale cardurilor sau pe contul bancar al societății. Dacă documentul de constatare nu este achitat în termenul legal, atunci călătorului i se va completa un proces verbal contravențional prin care se stabilește o amenda  cu o valoare de pana la 500 lei.

            Pentru a evita astfel de incidente vă rugăm să vă asigurați că sunteți în posesia unui bilet sau unui card de călătorie, care trebuie validat la urcarea în mijlocul de transport local. 

            Vă mulțumim!

 

 

Autobuze îmbracate în haine de sărbătoare

       Cu prilejul Sărbătorilor de Paşte, MEDITUR S.A. Mediaş în colaborare cu gradiniţele din Municipiul Mediaş vor îmbraca în haine de sărbătoare şapte din autobuzele societaţii.

       În zilele de 09, 10 şi 11.04.2014, reprezentanţi ai societăţii Meditur vor fi prezenţi la grădiniţele municipalităţii pentru a ridica creaţiile realizate de cei mici şi pentru a-i rasplăti cu dulciuri din partea iepuraşului, pentru munca lor.

       Autobuzele împodobite cu decoraţiunile şi desenele create de ei, specifice acestei sărbători, vor circula timp de 3 săptămâni pe străzile Municipiului Mediaş, astfel încât atât călătorii cât şi micii artişti să poată admira creaţiile expuse.

       "Scopul acestor acţiuni demarate de noi este acela de a implica cât mai mulţi din copii oraşului nostru în activităţi care să apropie noile generaţii de mijlocul de transport în comun." a declarat directorul societăţii Dl. Dan Voinea. 

 

 

Călătorii frauduloase cu MEDITUR

         În conformitate cu programul de implementare a sistemului de ticketing, care a avut și o componentă de control graduală: îndrumare, avertizare, suprataxare, amenzi. Începând cu data de 1 decembrie 2013 personalul cu atribuții de control a trecut la ultima etapă – suprataxare și amenzi pentru călătorii frauduloase.

         Zilnic sunt depistate 7-8 persoane care sfidând majoritatea călătorilor care circulă cu titluri de călătorie valabile, nu fac acest lucru.

         Acestora, în prima fază, li se percepe contravaloarea unui bilet cu suprataxa de 40 lei, care, dacă nu este achitată în termen de 24 ore, se transformă în proces verbal cu o amendă care poate ajunge la un maxim de 500 lei.

         Sperăm într-o corectare cât mai rapidă a situațiilor neplăcute de acest gen și ne cerem scuze călătorilor corecți care sunt nevoiți să asiste la astfel de situații.Autobuze decorate de sărbătoare!

       Sărbătorile de iarnă sunt prilej de bucurie pentru toți oamenii !!!

       Odată cu venirea lor, societatea de transport local  MEDITUR S.A. Mediaș  îmbracă haine de sărbătoare.

       Pentru a-i bucura pe călători și pentru a intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă, mijloacele de transport primesc o nouă înfațișare, acestea fiind împodobite cu ghirlande și clopoței și vor circula așa pe străzile Municipiului Mediaș până la intrarea în noul an.

  

 

 

1 Decembrie – Ziua Naţională a României !!!           

       MEDITUR întâmpină această memorabilă zi în straie de sărbătoare: Mijloacele de transport vor fi decorate cu steguleţe tricolore.

      MEDITUR urează tuturor călătorilor urări de sănătate, prosperitate şi succes!

 

 

 

Extindere rețea troleibuze       

       În data de 18.11.2013, Meditur Mediaș, a finalizat lucrările la Rețeaua Electrică de Contact Troleibuze, care face legătura între Șos. Sibiului și Str. Blajului, urmârind aliniamentul Str. Ighișului, prin zona Stației de carburanți LUK -OIL.

        Rețeaua electrică de contact în lungime de 0,45 km, a fost executată în regie proprie. Resursele financiare au fost asigurate de la bugetul Local al Municipiului Mediaș.

        Realizarea acestui tronson de rețea electrică de contact se înscrie în politica de dezvoltare a transportului public local cu troleibuze, obiectiv asumat în strategia de dezvoltare a Municipiului Mediaș. Managementul Meditur, Primăria Mediaș, Consiliul Local și societatea civilș susțin aceste proiecte.

        Această rețea permite preluarea publicului călător de pe Str. Vidraru și străzile adiacente, precum și a publicului călător de pe Str. Ighișului, Str. Teba și din zona Barajului Ighiș.

        Probele privind funcționarea corespunzătoare a troleibuzelor pe tronsonul amintit au fost efectuate în data de 19.11.2013, urmând ca programele de circulație ale traseelor T2/2 și T3 să se încadreze pe Str. Sibiului - Luk Oil - Str. Ighișului - Str. Vidraru, începand cu data de 1 Decembrie 2013. 

 

 

Nou sediu pentru vânzare de bilete și abonamente Meditur

         Conducerea societății Meditur S.A. vă informează că din data de 28.10.2013 funcționează încă un sediu vânzare bilete și abonamente.

         Acesta se află la adresa:

                Cartier Vitrometan Str. Blajului, Nr. 13 (la aceeași adresă cu biroul încasări al ATM si DFL) Program de lucru: de luni până      vineri între orele 09:00 – 17:00

         Vechiul sediu, aflat în cartier Gura Câmpului, Str. 1 Decembrie, Nr. 23 (incinta policlinicii vechi) – ramâne deschis cu programul 09:00 – 17:00, de luni până vineri.

 

 

Verde. Curat. Inteligent

Green. Clean. Smart

    În cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene, Ziua Europeană a Troleibuzelor va fi marcată în acest an și la Mediaș. Iniţiativa aparţine partenerilor din organizatia TROLLEY Motion. Scopul principal este de a îmbunătăți competitivitatea transportului public în zonele urbane și de a promova transportul electric pretutindeni în lume.

         Ziua de 21 septembrie va fi sărbătorită la Mediaș prin organizarea evenimentului “Ziua porților deschise la MEDITUR”, zi dedicată publicului călător și nu numai.

Programul este:

Ora 10:00

1. Vizită în incinta societății MEDITUR – atelier, garaj, mijloacele de transport în comun, alături de invitați importanți

2. Expozitie foto și o scurtă prezentare a istoriei troleibuzului la Mediaș, susținută de  dl. Todoran Nicolae (D.T. Meditur)

3. Discuții libere, intrebări și răspunsuri pe această temă.

Ora 11:00

4. Tur cu troleibuzele prin Mediaș (Milcov – Pompieri – Piață – Govora – 1 Decembrie – retur)

Evenimentul se va desfășura în incinta societății MEDITUR, Șoseaua Sibiului, Nr. 100 A, Mediaș.        

         MEDITUR S.A. Mediaș, prestează serviciul de transport public local de călători încă din anul 1953 și a funcționat permanent sub coordonarea autorităților locale.

         În 1989, Mediașul devine primul municipiu nereședință de județ din România care introduce acest sistem de transport ecologic cu troleibuze. Situația a rămas neschimbată până în ziua de azi. Ne bucurăm că suntem printre puținele orașe din țară care încă mai beneficiază de acest sistem de transport.

         Cei care ne vor călca pragul în data de 21.09.2013, vor avea ocazia să cunoască ce înseamnă MEDITUR. 

 

 

Dezbatere publică

         Conducerea societății Meditur vă informează că în data de 10.09.2013 începând cu orele 16.30 va avea loc o dezbatere publică care se va desfășura în Sala de ședințe Daniel Thellman a Primăriei Mediaș.

         Scopul acestei dezbateri este acela de a se adopta un Regulament privind constatarea și sancționarea faptelor contravenționale la transportul public local de persoane în Municipiul Mediaș, de a reglementa conduita călătorilor, drepturile și obligațiile acestora pentru desfășurarea unui transport în condiții de siguranță, confort și regularitate.

         În cazul aprobării, acest regulament va fi aplicabil începând cu data de 01 Octombrie 2013, motiv pentru care biletele cu 3 lei valabile pentru două călătorii se vor achiziționa și din autobuze de la conducătorii auto, până la data de 30 septembrie 2013.

Conform HCL nr. 194/2013, după data de 30 Septembrie 2013, biletele puse în vânzare la șoferii mijloacelor de transport în comun vor costa 3 lei și vor fi valabile pentru o călătorie.

Descarcare regulament complet

 

 

1 iunie 2013 - Zi istorică pentru Meditur Mediaş

Inaugurare sistem ticketing

         Ziua de 1 iunie 2013 a fost una extrem de importantă pentru societatea de transport public local de călători din municipiul Mediaş. Noul sistem de ticketing a fost inaugurat oficial în prezența directorului societății și viceprimarului orașului.     

         Până în data de 30 septembrie, persoanele care călătoresc cu Meditur își pot achiziționa biletele atât de la automatele instalate în principalele stații, cât şi de la șoferii mijloacelor de transport în comun. De asemenea, în toate stațiile acoperite cât și în toate mijloacele de transport local, călătorii găsesc absolut toate informațiile referitoare la noul sistem implementat de Meditur.

         Odată implementat sistemul de ticketing, medieşenii au parte de schimbări radicale atunci când se urcă în autobuz sau troleibuz. Noile bilete sunt din hârtie termică, valabile pentru două călătorii. La urcare, călătorii vor folosi validatoarele care sunt montate în fiecare mijloc de transport. Acestea nu folosesc consumabile, ci validează termic biletele la ambele capete. Biletul va fi introdus în fanta validatorului cu scrisul în sus, iar acesta va tipări informații privind ora, data și seria vehiculului pe două rânduri. 

         Va dorim călătorie plăcută!!!

Abonamente Elevi