Titluri de călătorie

 

                           ACHIZIȚIA DE TITLURI DE CĂLĂTORIE
  

Bilete

- pot fi achiziționate de la: automatele de eliberare bilete, amplasate în stațiile cu trafic mare de călători  operatori economici – parteneri ( chioșcuri, magazine, etc. ) aflate în apropierea stațiilor de călătorie  punct de vânzare și încărcare carduri (cartier Gura Câmpului – incinta Policlinica Veche).

- 1 călătorie achitata cu bilet de călătorie = 1.50 lei (fiecare bilet are 2 călătorii și costa 3 lei)


• Card tip VALORIC
 Carduri – abonamente

- este un titlu electronic de călătorie și poate fi încărcat cu suma dorita de bani; nu are limita de timp pentru utilizarea sumelor încărcate; numărul de călătorii este limitat de valoarea încărcată.

- 1 călătorie achitata cu cardul valoric = 1.25 lei (fiecare 2 călătorii pe card valoric costă 2.50 lei).

Încărcare CARD VALORIC

Când doriți încărcarea unui card, aceasta se face întotdeauna începând de la mesajul “TIPUL BILETULUI? A, B, C” (Dacă orice alt mesaj este afișat de către Automat, va rugam apăsați tasta „*” pentru a anula orice altă comandă anterioară și pentru ca Automatul să se întoarcă la mesajul descris mai sus).

Pas 1. Apropiați cardul de zona marcată pe Automat {marcaj} pentru a face citirea valorii disponibile. Timp necesar aproximativ 2 secunde.

Pas 2. Automatul va afișa mesajul: „Încărcare card ?         A=DA        B=NU”. Dumneavoastră tastați A și introduceți suma dorita pentru a încărcare.

Pas 3. Automatul va afișa mesajul: „Apasă d încărcare / suma încărcată , după introducerea sumei dorite apăsați tasta D.

Pas 4. Cardul trebuie apropiat de zona marcata pe Automat {marcaj} în timp ce automatul executa o numărătoare inversa și afișează mesajul: „Apropiați card”. Țineți Cardul în zona marcată, aproximativ 10 secunde, până când Automatul afișează mesajul: „Card încărcat”.

Dacă nu ați executat corect pașii descriși, Automatul eliberează un tichet cu valoarea încărcată cu care trebuie sa vă deplasați la punctul de reîncărcare carduri din Gura Câmpului – Policlinica veche pentru a va fi reîncărcat cardul.

Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la nr. de telefon 0269/845678, Luni – Vineri între orele 07.00 – 15.00. 

 

• Card tip ABONAMENT

- este un titlu electronic de călătorie  prețul unui abonament are o valoare fixă; un abonament permite un număr de călătorii nelimitat, în perioada de valabilitate a abonamentului.

    Bonul fiscal primit la emiterea/reîncărcarea abonamentului card se păstrează în următoarele 24 de ore. Acesta se prezintă la cererea echipelor de control împreună cu abonamentul card!!!

Încărcare CARD ABONAMENT

Când doriți încărcarea unui card, aceasta se face întotdeauna începând de la mesajul

“TIPUL BILETULUI? A, B, C”

(Dacă orice alt mesaj este afișat de către Automat, va rugam apăsați tasta „*” pentru a anula orice alta comandă anterioară și pentru ca Automatul să se întoarcă la mesajul descris mai sus).

Pas 1. Apropiați cardul de zona marcată pe Automat {marcaj} pentru a face citirea perioadei de valabilitate. Timp necesar aproximativ 2 secunde.

Pas 2. Automatul va afișa mesajul: „Prelungire suma necesara? Tasta A=DA  B=NU”. Dumneavoastră tastați A și introduceți suma exacta a valorii necesare pentru încărcarea abonamentului, sau suma dorita pentru card valoric.

Pas 3. Automatul va afișa mesajul: „Apasă d încărcare / suma încărcată”, după introducerea sumei necesare apăsați tasta D.

Pas 4. Cardul trebuie apropiat de zona marcată pe Automat {marcaj} în timp ce automatul executa o numărătoare inversa și afișează mesajul: „Apropiați card”. Țineți Cardul în zona marcată, aproximativ 10 secunde, până când Automatul afișează mesajul: „Card încărcat”.

Dacă nu ați executat corect pașii descriși, Automatul eliberează un tichet cu valoarea încărcată cu care trebuie să vă deplasați la punctul de reîncărcare carduri din Gura Câmpului – Policlinica veche pentru a va fi reîncărcat cardul.

 

Pentru informații suplimentare va stam la dispoziție la nr. de telefon 0269/845678, Luni – Vineri intre orele 07.00 – 15.00.

                           VALIDAREA CĂLĂTORIEI
  

Bilete

- biletul, cu scrisul în sus, se introduce în fanta validatorului. Fiecare mijloc de transport este dotat cu două validatoare. Acestea imprima pe bilet seria, data și ora validării.  Din acest moment biletul este valabil 30 de minute pe ruta, mijlocul de transport și sensul de mers. 

Carduri – Abonamente

- pentru validare, ambele tipuri de carduri, valoric și tip abonament, urmează aceeași procedura: cardul se apropie de validator, in zona marcata: “validează cardul aici”. După aproximativ 2 secunde de la apropierea cardului de validator, acesta va emite un semnal sonor prelungit, și pe ecran mesajul “card validat”; din acest moment validarea este valabila 30 de minute pe ruta, mijlocul de transport și sensul de mers.

         Dacă pe cardul valoric nu exista suma necesara pentru a achita călătoria  sau abonamentul este expirat, la apropierea cardului de validator acesta va emite 3 semnale sonore intermitente. În acest caz, nu ați achitat prețul călătoriei și puteți suporta sancțiunile prevazute de lege.

         Controlul valabilității se face de către inspectorii de trafic; biletele se controlează vizual pentru valabilitatea datei și orei de validare. Controlul cardurilor se face cu ajutorul scanner-ului, pe care se vor vizualiza datele de identificare inscripționate pe card și faptul ca acesta este valid/invalid, adică persoana a achitat/nu a achitat călătoria.

 

DETERIORAREA, PIERDEREA, FURTUL ABONAMENTULUI  CARD

         În acest caz: posesorul cardului se deplasează personal la dispeceratul de pe str. 1 Decembrie nr. 23 (Gura-Câmpului) se legitimează pe baza actului de identitatea și declară pe proprie răspundere deteriorarea/pierderea/furtul cardului.

         Cardul pierdut/deteriorat/furat se introduce în baza de date a societății cu carduri anulate – “black list”. Solicitantului i se va emite un nou card în schimbul contravalorii de 8 lei și se activează cardul cu perioada rămasă neutilizata din cardul de tip abonament inițial. 

Abonamente Elevi