Istoric

 

        Transportul Public de persoane în municipiul Mediaş, a luat fiinţă în anul 1953, funcţionând pe lângă Sfatul Popular Orăşenesc. În acest fel, acum mai bine de jumătate de secol, Mediaşul a devansat o serie de orașe mari, cum ar fi: Tulcea, Bacău, Râmnicu-Vâlcea sau Satu Mare, care nu dețineau un astfel de serviciu public. Până în anul 1989 societatea se afla în subordinea Consiliului Popular Municipal, an în care Mediaşul devine primul oraș nereşedinţă de judeţ şi care introduce transportul public cu troleibuzele.

       În această perioadă transportul public de persoane funcţionează ca Autobază de transport în cadrul Întreprinderii Judeţene de Transport Local. În anul 1992 se înfiinţează Regia Autonomă Meditur, regie autonomă de transport prin desprinderea din fosta regie Judeţeană R.A. Tursib. Este momentul în care transportul public local trece în subordinea Consiliului Local Medias sub a carei tutelă funcționează şi în prezent. În anul 1995 se unifică cu Gospodăria Comunală, devenind secţie de transport, până în anul 1997. Prin H.C.L. nr. 57/1997 ia fiinţă S.C. Meditur S.A., societate pe acțiuni, acționarul unic fiind Consiliul Local Mediaş.

     La ora actuală funcționează ca singur operator de transport public local din Medias, având un parc de 8 microbuze marca Mercedez Benz, Iveco, Wolsvagen, Peugeot (unul din ele putând fi folosit la curse internaţionale), 29 autobuze de provenienţă externă marca Renault, Mercedez Benz, Naw, Man, Ikarus, Higer, AB, Volvo, şi 11 troleibuze de provenienţă străină marca Renaul, Stheir, Naw.

   Societatea are personalitate juridică şi funcţionează şi în prezent în această formă, fiind una dintre cele mai bune societăţi de transport din ţară. S.C. Meditur S.A. fiind singurul operator din municipiul Mediaş, care efectuează transportul public de persoane, doreşte să obţină performanţă operaţională, financiară şi să ofere călătorilor cele mai bune condiţii pentru o călătorie sigură, urmând o perioadă de modernizare şi dezvoltare atât a parcului auto cât şi a infrastructurii.

Abonamente Elevi